Cursa Green Run

ediția 2013

Ideea proiectului Green Run a fost purtată în cap de câțiva ani, iar la sfârșitul anului 2012, mai mulți voluntari străini din țările Uniunii Europene au cerut să participe la un astfel de eveniment.  Acest lucru a servit drept declanșator pentru organizarea evenimentului, în care, pe lângă componenta sportivă, obiectivul a fost să familiarizăm participanții și spectatorii cu locuri de patrimoniu și valori turistice, culturale și istorice, cu o schimbare a locației evenimentului în fiecare an, migrând prin toată țara.  Evenimentele ar trebui să aibă loc în natura Moldovei, fără străzi și mașini, în aer curat, înconjurat de spiritul istoric și cultural și moștenirea regiunii.

Prima ediție a competiției Green Run a avut loc pe 22 iunie 2013.  Pentru locație, în mod evident, a fost aleasă localitatea de baștină, comuna Trebujeni, mai larg cunoscută ca complexul istoric, cultural și peisajistic „Orheiul Vechi”.

A fost foarte dificil atât pentru participanți, cât și pentru organizatori.  Temperaturile ridicate și soarele extrem de cald al solstițiului de vară ne-au testat pe toți la limită.  Acest eveniment a fost posibil datorită eforturilor unei echipe internaționale de voluntari, profesionalismului juriului și personalului medical și interesului surprinzător de ridicat al participanților, în ciuda problemei evidente a alergării la mijlocul verii la 37 °C fără umbră.

Această idee s-a împlinit numai datorită sprijinului fiecărui participant, judecător, medic, voluntar și organizator.

De asemenea, evenimentul a primit un mic sprijin financiar din partea Proiectului USAID de Dezvoltare a Turismului receptor din Moldova.

Powered by L.R. ©

2020