Proiectul Experiența Încrederii

Instruirea instructorilor în domeniul de escaladă, 5-6 august 2014

Tabără educativă de vară, 12-17 august 2014

Participarea echipei proiectului "Experiență Încrederii" în cadrul evenimentului anual „PETZL Roctrip 2014”, la etapa din Baile Herculane, România 11-14 septembrie 2014

Mese rotunde la Criuleni, Dubăsari, s.Parcani /s.Blijnii Hutor (Slobozeia), or.Tiraspol, or.Bender, s.Varnița (Anenii Noi)

Festivaluri de deschidere a pereților de escaladă

or.Criuleni, 4 aprilie 2015

Deschiderea festivă a peretelui de escaladă în or.Criuleni.  Din cauza timpului cu lapoviță și vânt – în sală.  Cu asistența simțitoare din partea echipelor din orașele transnistrene Bender (4 persoane) și Dubăsari (6 persoane), și, desigur, din Chișinău (4 persoane).

or.Bender (Transnistria), 25 aprilie 2015

Deschiderea festivă a peretelui de escaladă în or.Bender.  Petrecută cu asistența simțitoare din partea echipelor din orașele Dubăsari (stânga Nistrului, 5 persoane), Criuleni (3 persoane), s.Parcani (Slobozia, stânga Nistrului), mun. Chișinău (5 persoane). Timpul frumos de primăvară a permis activități și în aer liber. 

Printre oaspeții evenimentului au fost reprezentanți ai patru companii specializate în lucrări la înălțime (“Travers”, “Promalip”, “Okna +”, “Profalip”), președintele clubului alpiniștilor din or.Bender, membrii clubului turistic “Zubr”.

or.Tiraspol (Transnistria) , 24 mai 2015

La Tiraspol

satul Blijnii Hutor, suburbia or.Tiraspol, 12 iunie 2015

Deschiderea festivă a celui mai mare perete de escaladă din Transnistria, satul Blijnii Hutor din suburbia or.Tiraspol.

Petrecut cu asistența simțitoare din partea echipelor din mun. Chișinău (dreapta Nistrului, 2 persoane), or.Bender (stânga Nistrului, 2 persoane), or.Dubăsari (8 persoane).

Printre oaspeți au fost reprezentanții Administrației Publice locale a raionului Slobozia, Transnistria.

or.Dubăsari (Transnistria), 15 septembrie 2016

Deschiderea festivă a turnului de escaladă în or.Dubăsari (Transnistria). Eveniment petrecut cu asistența simțitoare din partea echipelor din orașele Bender (Transnistria, 5 persoane), mun.Chișinău (3 persoane), or.Tiraspol (3 persoane), s.Parcani (Slobozia, stânga Nistrului).

Printre oaspeții evenimentului au fost reprezentanți ai APL or.Dubăsari.

Acesta este unicul turn construit afară din cele 7 pereți de escaladă, construite în cadrul proiectului. Proiectul este implementat cu susținerea financiară din partea UE și PNUD. O mare parte a investiției constituie contribuția proprie a Stației Tinerilor Turiști din Dubăsari, în curtea căreia a fost înălțat turnul.

s.Varnița, r-l Anenii Noi, 13 octombrie 2015

Deschiderea festivă a peretelui de escaladă în Liceul satului Varnița, r-l Anenii Noi. Petrecut cu asistența simțitoare din partea echipelor din orașul Bender (Transnistria, 9 persoane), satul Parcani (Slobozia, stânga Nistrului), mun. Chișinău (2 persoane).

mun.Chișinău, 30 aprilie 2017, ziua 1

Deschiderea festivă a celui de-al șaptelea panou de escaladă, construit în cadrul proiectului „Experiența Încrederii.“ Este cel mai mare perete de escaladă din Moldova, cu o înălțime utilă de 9,4 metri, și mai mult de 60 m2 de tavan. A fost construit de către Asociația Obștească „Pro-Trebujeni“, cu implicarea voluntarilor din partea organizațiilor partenere ale proiectului, precum și în parteneriat cu Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS).

AO „Pro-Trebujeni“ administrează și este proprietarul acestui perete.

Apariția lui a fost posibilă datorită sprijinului financiar și tehnic din partea Uniunii Europene și Programul PNUD „ Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii “, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Acest Program îşi propune să sporească încrederea între oamenii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin susţinerea activităţilor lor comune în cinci domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, a societăţii civile, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant.

mun.Chișinău, 1 mai 2017, ziua 2

Tăierea repetată a panglicii roșii a deschiderii festive a peretelui de escaladă din Chișinău, 1 mai 2017. Am fost onorați cu prezența următorilor distinși oaspeți: Președintele Republicii Moldova Igor Dodon în compania renumiților sportivi și politicieni ruși, deputați ai Dumei de Stat a Rusiei, Nikolai Valuev și Valery Gazzaev, la fel și deputatul Dumei de Stat a Rusiei Alexandr Burkov. La ceremonie a participat și Rectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, dl Veaceslav Manolachi.

Powered by L.R. ©

2020